Adres

Gieterijstraat 3, 8700 Tielt

Telefoon

0472 74 98 57

Dry Needling

Myofasciale Triggerpunten

Waarvoor wordt Dry Needling toegepast?

Myofasciale release therapie is een behandelmethode voor pijn die zijn oorzaak vindt in een te hoge spanning van de spieren en hun bindweefsels. In deze spieren kunnen er plaatselijk pijnpunten of beter genaamd ‘spierknopen’ of ‘triggerpunten’ ontstaan.  Wanneer je druk uitoefent op zo een spierknoop kan dit een heel vervelende pijn opwekken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone.  

Wat is Dry Needling?

Een behandeltechniek

Dry needling is geen behandelmethode op zich, maar een techniek binnen de myofasciale therapie. Dry needling is gebaseerd op Westerse geneeskundige wetenschap en moet dus niet verward worden met acupunctuur.

Praktische toepassing

Bij dry needling (droog naalden) wordt geen gebruik gemaakt van een holle injectienaald en wordt geen vloeistof in het lichaam gespoten.  Ik ontsmet de plaats van de spierknoop, en prik het triggerpunt aan met een dunne, buigbare acupunctuurnaald, die ik daarna manipuleer met een op- en neergaande, of een roterende beweegtechniek, afhankelijk van de bevindingen.

dry-needling-roteren

Veilig en effectief

Mits de nodige voorzichtigheid en voorzorgsmaatregelen (o.a. ontsmetting) is Dry Needling best een veilige techniek

Bij een correcte indicatiestelling is het positieve resultaat meestal onmiddellijk voelbaar. Dit is gebleken uit persoonlijke ervaringen en feedback van patiënten.  Soms evenwel volgt er eerst een periode van spierstijfheid en toegenomen gevoeligheid.  Die neveneffecten verdwijnen meestal na 1 tot maximum 7 dagen.

Bij welke klachten kies ik best voor dry needling?

Bij pijn die zich vanuit myofasciale triggerpunten of spierknopen verspreidt over een behoorlijk ruim gebied, zoals bijvoorbeeld de nek-schouder-, de lage rug- of de bekken- en heupregio, waarbij andere behandelvormen onvoldoende effectief blijken te zijn.

Een afspraak maken voor dry needling?

Boek meteen je afspraak, of bel ons voor meer informatie.

Bekijk ook onze overige specialisaties

MyoFasciale Release therapie

MyoFasciale Release therapie

zachte en heel gerichte druk uitoefenen op het bindweefsel om pijn te verlichten

Medische Pilates

Medische Pilates

een mind-body oefenmethode voor betere lichaamscontrole, soepele spieren, gewrichten en bewegingsbereiken

Mobilizing Awareness

Mobilizing Awareness

rustig en bewust bewegen om zo weer een optimaal beweegpatroon te creëren

Binnenkort kan je online je afspraak boeken op onze website. Tot dan kan je ons best tijdens de praktijkuren bellen om rechtstreeks je behandeling in te plannen. 

Bel Bart: 051 40 36 31

Bel Dieter: 0472 74 98 57