Adres

Gieterijstraat 3, 8700 Tielt

Telefoon

051 40 36 31

Over kinesitherapiepraktijk De Gieterij in Tielt

Bart Strosse !

Al meer dan 40 jaar ben ik actief als kinesitherapeut in Tielt. In 1978 ben ik gestart in de Tramstraat en sinds de verhuis in 2005 is de praktijk nu gevestigd in de Gieterijstraat nr.3. Sinds 2010 is Dieter Raes mijn vaste collega geworden.

Patiënten zien, naar hun klachten en verhaal luisteren, samen met hen uitzoeken wat er aan de hand is en nadenken over welke therapie het beste past, dat is het liefste wat ik doe.  Ik hou van dit werk omdat het veel mensen nieuwe hoop geeft en hen helpt om weer pijnvrij te functioneren en opnieuw met enthousiasme en plezier hun leven te leiden.

Ons vakgebied heeft zich doorheen de jaren steeds aangepast aan de evoluties in de wetenschap en aan veranderende noden en denkwijzen. Om deze voortdurende evolutie bij te benen en de nieuwe inzichten de mijne te maken, volgde ik tal van opleidingen en bijscholingen.  De grootste bijdrage tot mijn huidige manier van werken komt voor uit:

  • Tweejarige opleiding Orthopedische geneeskunde, methode Cyriax, Antwerpen
  • Vierjarige opleiding Manuele Therapie (IFOMPT), Amersfoort
  • Medische Trainingstherapie, Antwerpen
  • Ademhalings- en ontspanningstherapie, Lokeren
  • Myofasciale Triggerpunt Behandeling / Dry Needling, Brussel
  • Myofasciale Release Therapy, methode John Barnes (USA)
  • Explain Pain, Lorimer Moseley en David Butler, NOI EU Nederland
  • Mobilizing Awareness, Servaas Mes, NPI, Nederland
  • Body Control Pilates ( Body-mind core stability & more ), London
  • Fysiopilates, Nederland

Het volgen van cursussen en opleidingen brengt betere tools en kennis met zich mee. Toch gebruik ik die methoden en technieken nauwelijks afzonderlijk. Ik geloof in een geïntegreerde, holistische benadering.

Mijn professionele interessegebieden zijn nek- en schouderklachten, klachten in het lage rug-, bekken- en heupgebied, chronische pijnklachten (fibromyalgie e.a.), stress en verstoorde adempatronen.

Naast mijn werk hou ik van tuinieren, genieten van de natuur, recreatieve fietsvakanties, samenzijn met familie en kleinkinderen.

Contact:  051 40 36 31

bart@kinepraktijkdegieterij.be

BE 531 992 441

 

Dieter Raes

Sinds 2008 werk ik ’s voormiddags in een woonzorgcentrum. Daar heb ik mijn passie ontdekt om met ouderen te werken.

Door de jarenlange beroepservaring en continue bij- en nascholingen ontwikkelde en verbeterde ik mijn competenties op het vlak van geriatrische en neurologische kinesitherapie. Daarnaast volgde ik samen met collega Bart Strosse ook de specialisatie opleiding Mobilizing Awareness.

Vanaf 2010 werk ik ook als zelfstandig kinesitherapeut binnen de kinesitherapiepraktijk De Gieterij in Tielt. Net als collega Bart Strosse geloof ik in een meer totale, geïntegreerde vorm van kinesitherapie.

Het werken in teamverband, zowel in het woonzorgcentrum als binnen de zelfstandige praktijk, bevalt me enorm. Als zelfstandige behandel ik naast patiënten met een geriatrische of neurologische problematiek vooral ook mensen met musculoskeletale klachten of mensen die nood hebben aan revalidatie.

Naast mijn werk heb ik als hobby het sportvissen en ik hou ook wel van een spelletje darten.

Contact:  0472 74 98 57

dieter@kinepraktijkdegieterij.be

BE 824 897 797

Binnenkort kan je online je afspraak boeken op onze website. Tot dan kan je ons best tijdens de praktijkuren bellen om rechtstreeks je behandeling in te plannen. 

Bel Bart: 051 40 36 31

Bel Dieter: 0472 74 98 57