Adres

Gieterijstraat 3, 8700 Tielt

Telefoon

051 40 36 31

Medische-pilates

Pilates groepslessen als preventie en/of nazorg

Voor wie, ondanks (eerdere) lichamelijke klachten, toch pilates wil leren en beoefenen zijn groepslessen medische pilates de ideale opstap. Je leert je lichaam beter kennen en raakt ook reeds vertrouwd met een aantal basisoefeningen en -principes. Buik-, rug- en heupspieren train je op een correcte manier zodat je meer controle en ‘core stability’ verwerft, waardoor je later gemakkelijker en veilig meer uitdagende oefeningen aankunt.

In de groepslessen kan je op een budgetvriendelijke manier je herstel behouden en/of uitdiepen en versterken (pilates als nazorg) en tegelijk nieuwe lichamelijke klachten voorkomen (pilates als preventie).

Wanneer zijn groepslessen medische pilates iets voor mij?

De groepslessen medische pilates vervangen geen medische of kinesitherapeutische behandeling, maar kunnen een prima ondersteuning zijn. Medische pilates wordt vaak door artsen aanbevolen als nazorg en/of preventie bij o.a.:

 • nek- en schouderklachten
 • klachten ten gevolge van werkhouding
 • verstoorde ademhaling en/of verstijving van de borstkas
 • lage rugpijn
 • stijfheid en/of pijnklachten rond het bekken of de heupen
 • stress en spanningsklachten
 • chronische pijnklachten

Wat cliënten over ons vertellen

De lessen pilates zijn voor mij onontbeerlijk. Ze houden mijn lichaam, maar ook mijn geest soepel en scherp! Je leert ‘voelen’ en ‘begrijpen’ wat goed is voor je lichaam. Je leert ‘geduld’ hebben met jezelf en ‘aanvaarden’ wat je aankan. Bart is een uitzonderlijke leraar.

Lieve 57 jaar

Na ruim 5 jaar pilates bij Bart kom ik na iedere sessie nog steeds buiten met een lichaam vol energie. Bart geeft pilates in een no-nonsense stijl en met respect voor iedereen. Iedere sessie is anders en ik leer mijn lichaam telkens beter kennen. Echt een aanrader.

Anoniem 52 jaar

De groep is klein zodat Bart je kan opvolgen en corrigeren waar nodig. Ik kan stellen dat ik een positieve impact ervaar van pilates, zowel op fysisch vlak (naar beweeglijkheid), op vlak van bewustwording van mijn lichaam als op mentaal vlak. Ik heb veel meer energie dan voorheen. Maar bovenal, ik voel me stukken beter! En hoe beter je je voelt, hoe meer zin je hebt om te bewegen, gezonder te leven, etc.

Martine 62 jaar

  Binnenkort kan je online je afspraak boeken op onze website. Tot dan kan je ons best tijdens de praktijkuren bellen om rechtstreeks je behandeling in te plannen. 

  Bel Bart: 051 40 36 31

  Bel Dieter: 0472 74 98 57